Gröna energibollar med nässelpulver
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Gröna energibollar med nässelpulver

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Portioner: 10 st | Tid: 5 min
  • Ingredienser
  • 8 st Färska ekologiska dadlar
  • 1 msk Nässelpulver
  • 1 msk Hampaprotein
  • 1 msk Limejuice
  • 1 dl Havregryn, nötter eller frön
  • Om smeten blir för torr tillsätt någon droppe vatten eller en extra dadel. Om den är för kletig, tillsätt lite mer havregryn, nötter eller frön.
  • För extra mättnad kan 0,5 - 1 msk kokosolja eller ghee tillsättas. Tänk då på att de kan bli lite kladdiga i rumstemperatur.

Beskrivning

    Dessa gröna energibollar med nässelpulver är perfekta att ha till hands när suget eller hungern smyger sig på.

    För att göra bollarna matigare innehåller detta recept Hampaprotein.

    Hampaprotein kan uteslutas helt ur receptet eller ersättas med valfritt proteinpulver. Hampaprotein är en rik källa till bland annat järn, magnesium och B-vitaminer.

    Nässelpulver är ett enkelt sätt att tillföra extra näring till exempelvis dadelbollar, smoothies och bröd.

    Med hemmagjort nässelpulver blir dessa riktiga energibollar med massor av näring.

    Gör bollarna nötfria genom att välja havregryn eller frön istället för nötter. Mängden är densamma oavsett val.

    Gör så här
    Tillsätt samtliga ingredienser i en matberedare, mixer eller blender.
    Mixa till en kletig massa.
    Rulla till 8-10 stycken jämnstora bollar.
    Rulla bollarna i lite nässelpulver, krossade nötter, eller låt dom bara vara som dom är.
    Förvara i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.