Lägg gelatin i kallt vatten ca 5 min
Värm grädden, ta bort från plattan och lägg ner urkramade gelantinet, blanda i gräddfilen och lite hackad dill. Häll upp i glas och låt stå svalt ca 4 timmar. (För mindre förrätt räcker det till 8 st annars 4-6)
Dekorera med löjrom, rödlök och lite citron. Stek gärna en skiva bröd i smör så att det blir frasigt och servera till
Dekorera medlöjrom, rödlök och lite citron. Löjrom. Lägg gelatin i kallt vatten ca 5 min. Värm grädden, ta bort från plattan och lägg ner urkramade gelantinet, blanda i gräddfilen och lite hackad dill
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Det är osött fast kraftigt med lite ask & vulkankänsla då den ju vuxit på den svarta jorden
andys lekland, barnpaket, dessert, dessert att förbereda, efterrätt, efterrätt som är enkel att förbereda, enkel och snabb efterrätt, grädde, gräddfil, gräddfilspannacotta, gräddfilspannacottamed passionerad kokos, kokoschips, lättgjord efterrätt, paket till en nioåring, paketinspiration, passionsfrukt, tips på present till barn, vanilj, vaniljsocker
Borsta potatisen ren, skölj, torka och stick dem med en gaffel eller potatissticka. Servera den finhackade löken (nyss hackad), löjrommen och crème fraiche i skålar till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.