Gnocchi med rosmarin, citron och päron (4 port)
annabanana-1
annabanana-1

Gnocchi med rosmarin, citron och päron (4 port)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 päron
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad mandel
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk flingsalt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 citron (det yttersta gula skalet)
  • Gnocchi
  • 65 g babyspenat
  • 150 g riven parmesan

Beskrivning

    Skala och skiva päronen. Stek i smör och lägg åt sidan. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka sedan.
    Finhacka rosmarin och en vitlöksklyfta. Mortla ihop med flingsalt och tillsätt sedan olivoljan och det rivna citronskalet. Låt stå och dra.
    Koka gnocchin och häll bort vattnet. Häll ner rosmarinoljan i gnocchin och rör runt. Tillsätt parmesanosten och slutligen babyspenaten, mandeln och päronen. Häll upp i en stor skål och servera omedelbart.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.