Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlök och olivolja. Ibland smakar jag av med lite citron- eller limejuice
Vad du behöverPasta med bacon, citronochrosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
Tillsätt buljongpulver, citronsaft, rosmarinkvistar, lagerblad, lite salt och pepparkorn. Servera med kokt Broccoli, Citron, Gurka, Cocktailtomat och Bladpersilja
Satsade på en rubbing av citron, vitlök ochrosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
4 4 port ris eller annat gryn rivet skal av 1 citron 1 msk saft av citron 600 g kycklinglårfilé 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk rosmarin 2 dl lätt crème fraiche 1 hönsbuljongtärning 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan
Rosmarin- ochcitronmarinad. Blanda i en stor skål med olja, citronsaft, salt och peppar. Med en spann chorizo, två biffrader av varje oxe och entrecôte för en mindre Bindefeldsskiva, visade min granne häromsistones var skåpet ska stå
Härliga smaker från rosmarinoch surt och sött från citronoch honung. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citronoch juicen från en halv citron
Blanda olja, honung, citronskaloch saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Tillsätt fond, vin, vatten, tomatpuré, rosmarinoch finrivet citronskal. Smaka av med salt och peppar. Lägg löken i en skål och häll över kokande vatten
Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet. Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare
Häll i en kastrull, vispa i crème fraiche och smaka av medcitronoch salt. citron. Lägg på en plåt med vitlök, spansk peppar ochrosmarin, ringla över olja
Kombinationen citronoch kyckling har vi testat i andra varianter tidigare och även denna medrosmarin var riktigt god och det var en enkel rätt som vi kommer att göra igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.