Fudge brownies utan ägg och mjölk My Kitchen Stories
catrineyngbro
catrineyngbro

Fudge brownies utan ägg och mjölk My Kitchen Stories

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 22×32 cm vilket ger 6 generösa bitar fudge brownies utan ägg och mjölk.
  •  
  • Ingredienser (fudge brownies utan ägg och mjölk)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl växtbaserad kaffegrädde (jag använde ikaffe)
  • 1,5 dl neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg)
  • 0,5 dl vispbar soya-, kokos- eller havregrädde
  • flingsalt till garnering

Beskrivning

    Gör såhär:

    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)
    Lägg alla ingredienserna, förutom mörk choklad, vispbar grädde och flingsalt, i en bunke och rör om bara precis tills allt går ihop.
    Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
    Grädda brownien i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Vill du istället göra kladdkaka gräddar du den i 15 minuter.
    Låt brownien svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med chokladglasyr.
    Chokladglasyren gör du enkelt genom att hacka chokladen grovt. Lägg chokladen i en värmetålig skål.
    Häll upp grädden i en kastrull och värm upp tills dess att du ser att den börjar koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll grädden över chokladen.
    Låt stå i 5 minuter innan du rör om till en jämn glasyr.
    Låt glasyren svalna helt och hållet och nå en bredbar konsistens innan du toppar din brownie med den.
    Garnera gärna med flingsalt.
    Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
    TIPS!

    Gör dina veganska fudge brownies utan ägg och mjölk, glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 4 dl glutenfri mjölmix. Se bara till att inte mjölmixen innehåller några mjölkprodukter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.