Fläskfilégryta
sara-141
sara-141

Fläskfilégryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • MÄNGD
  • 6 Portioner
  • 1 kg Fläskfilé
  • 200 g Champinjoner
  • 150 g Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 deciliter Rödvin
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 2 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 1 msk Tamarisoja, Eller annan god soja.
  • 1 tsk Timjan, torkad
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 3 deciliter Grädde
  • 1 dl Smetana
  • 150 g Röd paprika
  • 50 g Purjolök
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Smör att steka i

Beskrivning

    Gör så här:

    1
    Putsa och skiva upp fläskfilén i cirka 1 cm tjocka skivor.

    2
    Skiva löken, hacka vitlöken och skär champinjonerna i bitar.

    3
    Bryn köttet snabbt i en varm stekpanna. Salta och peppra på båda sidor.
    Lägg över köttet i en gryta.

    Tänk på att inte bryna allt kött på en gång, utan gör det i omgångar.

    4
    När du har brynt på allt kött så bryner du champinjonerna, löken och vitlöken i samma stekpanna.
    Häll över det i samma gryta som köttet.

    5
    Slå på rödvinet i stekpannan och låt det hela stå och koka i cirka 5 minuter så att du kokar ur alla smaker som sitter kvar i stekpannan.
    Häll detta över köttet och svampen.

    6
    Tillsätt tamarisoja, kalvfond, balsamvinäger, timjan och dijonsenapen.
    Låt allt koka upp och puttra på i cirka 15 minuter.

    7
    Under tiden så skär du ner purjolöken och paprikan.

    8
    Tillsätt smetana, paprika och purjolök.
    Låt allt stå och sjuda tills det att du har fått en härlig simmig konsistens på såsen.
    Cirka 10-15 minuter till.

    9
    Smaka av med salt och peppar och servera sedan med goda tillbehör.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.