1
Putsa och skiva upp fläskfilén i cirka 1 cm tjocka skivor.
2
Skiva löken, hacka vitlöken och skär champinjonerna i bitar.
3
Bryn köttet snabbt i en varm stekpanna. Salta och peppra på båda sidor.
Lägg över köttet i en gryta.
Tänk på att inte bryna allt kött på en gång, utan gör det i omgångar.
4
När du har brynt på allt kött så bryner du champinjonerna, löken och vitlöken i samma stekpanna.
Häll över det i samma gryta som köttet.
5
Slå på rödvinet i stekpannan och låt det hela stå och koka i cirka 5 minuter så att du kokar ur alla smaker som sitter kvar i stekpannan.
Häll detta över köttet och svampen.
6
Tillsätt tamarisoja, kalvfond, balsamvinäger, timjan och dijonsenapen.
Låt allt koka upp och puttra på i cirka 15 minuter.
7
Under tiden så skär du ner purjolöken och paprikan.
8
Tillsätt smetana, paprika och purjolök.
Låt allt stå och sjuda tills det att du har fått en härlig simmig konsistens på såsen.
Cirka 10-15 minuter till.
9
Smaka av med salt och peppar och servera sedan med goda tillbehör.
Pepprig fläskfilégryta på ytterfilé. Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
Hej fredag. Här kommer ett bra tips på en supergod helgmiddag. Fläskfilé, bacon och champinjoner är klassiska, goda smaker tillsammans och här får de sällskap av en god gräddig sås med smak av dragon och vitt vin
Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta. Har ni inte gjort den tidigare så tycker jag ni ska boka in den i matsedeln – kanske till helgen redan
Thailändsk fläskfilégryta 4 port. Den här grytan blev riktigt god och lite het som jag ju gillar. Den innehåller både chili och ingefära, 2 riktiga favoritkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.