Fia's Sylta
clarie-1
clarie-1

Fia's Sylta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Älgben från årets jakt, överblivna bitar från tidigare år
  • Fläsklägg eller fläskben
  • Vatten
  • Morötter
  • Palsternacka
  • Lök
  • Purjolök
  • Hel Kryddpeppar och vitpeppar
  • Salt
  • Lagerblad
  • Hur mycket av varje är lite beroende på hur mycket kött du har. Jag gör rätt mycket då jag gör sylta. Många i släkten gillar den och jag delar gärna med mig.

Beskrivning

    1. Koka upp älgben och övrigt kött/fläsk. Jag gör det i separata kastruller då det blir lite mycket i en. Låt koka en stund så du kan skumma av ordentligt.
    2. Lägg i grönsaker och kryddor
    3. Låt koka tills köttet släpper från benen
    4. När det svalnat något så "skrär" du av benen och skär kött/fläsk i bitar så du kan mala det i kvarn
    5. Lägg det malda köttet i en kastrull, häll på delar av buljongen som blivit då du kokat köttet. Hur mycket är svårt att säja men det ska täcka köttet och vara lite löst
    6. Låt sen det hela puttra på lite svagt ca 2 timmar
    7. Tänk på att smaka av det hela, kan behövas mer salt och peppar
    8. Fyll på i formar.
    OBS du kan behöva tillföra gelatin om det inte stelnar. Jag kokar alltid om syltan då jag tar upp den från frysen och då tillsätter jag nån tesked gelatinpulver. Jag vill ha syltan fast.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.