Mixa alla ingredienser tills de blandats väl och blir till en massa. Kavla en ruta som är ca 2 cm tjock. Den ska vara lagom stor så att du kan skära stavar av den sedan. Ställ in i kylen tills massan blivit fast. Skär stavar och paketera på lämpligt sätt. Man kan till exempel rulla in i smör- eller bakplåtspapper och förvara dem i frysen tills de ska användas.
Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Mosa banan och blanda med ägg. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Skölj och skala äpplenaoch sedan dela dem i halvor. Det är regn, rusk och eländigt. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder
Låt svalna och njut av nybakade äppel ochkanel gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplenaoch skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kaneloch råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Dagens LCHF-bröd kom till av det som för tillfället fanns hemma i skåpen. Pumpakärnor, Pofiber och linfrön gav ett fast och fint pannkaksbröd som fick smak av kanel
(Du behöver inte skala äpplet) Strö på socker ochkanel i den mängd du vill ha. Skär ½ äpple/platta i tunna halvmånar och lägg omlott i en cirkel ovanpå marmeladen
Blanda kanel, ingefära och rårörsocker i en plastpåse, och skaka runt äpplena i blandningen. Nu fick jag i alla fall en omåttlig lust att göra det, och förstärkte pannkakan med bacon och de allra första mogna äpplena
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj ochkanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.