Först och främst: Köp dadlar med kärnor som är riktigt saftiga. Lite av en garanti för att valnötterna ska vara goda är att de har skal. Så även om det är lite extra jobb så tjänar man på att skala dem själv. Hur många gånger har man inte köpt valnötter som smakar beskt och härsket? Ett annat tips om valnötter är att förvara dem i kylen eller svalen. De och andra nötter innehåller så mycket fett så de härsknar lätt om de är i rumstemperatur.
Använda ekologiska citroner, det borde alltid vara en självklarhet men speciellt när man ska använda skalet i matlagning.
Sådär, uppläxningen avklarad. Nu över till det korta arbetet!
Skala valnötterna, kärna ur dadlarna och riv skalet från citronen.
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa det till en grynig massa. Droppa i citronsaft för att få det att gå ihop till en deg. Den exakta mängden har jag ingen koll på, jag smakar mig fram och ger mig när det smakar gott och jag lätt kan rulla små bollar av massan.
Rulla bollar, lägg på ett fat och låt dem stå i kylen tills du serverar dem.
Lägg då upp dem i en vacker skål och pudra över florsocker och/eller kakao.
Linda bacon, 1/2 skiva runt dadeln. Härliga gäster skulle inleda helgen, tjoho. Ont om tid och ont i foten gjorde att jag ville göra menyn ganska enkel för mig
Jag gör en sats dadel bollar eller nyttiga havrebollar som jag lagt upp recept på tidigare och har under veckan i kylskåpet en burk och när jag blir sugen på en fika så tar jag 2 av dessa
Linda bacon runt varje dadel och lägg i en ugnssäker form. Detta är en riktigt favorit och den gör jag alltid till när jag bjuder på tilltugg i juletider
Kommentarer
ingelamlandberg
Från bloggen Den som äter palsternackor
Logga in eller Registrera för att kommentera.