I så fall kan du testa att göra chevréostfyllda dadlar med bacon. Linda bacon runt varje fylld dadel. Skär ett snitt i dadlarna, ta bort kärnorna och fyll dem med osten
Vira en halv baconskiva runt varje dadel. Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 18 skivor bacon. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Idag gjorde jag den lite annorlunda med mer bacon och dessutom med dadlar i. Rostad brysselkål med bacon gjorde jag till kalkon som jag serverade på en Thanksgivingmiddag för några år sen
Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar. Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra. Lägg kyckling, champinjoner, ananasbitar och bacon i en ugnsfast form och häll blandningen över och strö på jordnötterna
Hacka kyckling och bacon. Stek löken tills den är gyllenbrun och tillsätt kycklingen och baconen. Toppa soppan med lite extra stekt bacon och lite persilja så ser det extra proffsigt och gott ut
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort. 1pkt bacon
Stek löken glansig i en stekpanna och tillsätt baconet. Tycker att det redan är mycket i baconet. Smörstek nu champinjonerna tills dom får en gyllenbrun färg och lägg över baconet och avsluta med potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.