Koka upp vaniljsocker, grädde och mjölk i en kastrull. Ta från värmen och låt dra i 15 minuter.
Rör ihop äggulor med socker och blanda sedan med gräddmjölken.
Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar.
Värm upp vatten och använd det varma vattnet till ett vattenbad för formarna. Ställ allt i ugnen ca 60 minuter till de är fast i konsistensen. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig. Hit kan förberedas, låt då svalna och förvara i kylen.
Vid servering: Strö råsocker över brûléerna och bränn av med en brännare.
Créme brulée cheesecake bars. Créme brulée är en av de absolut godaste desserter jag vet. Därför tänkte jag att det måste ju gå att göra kakor som smakar som denna smarriga dessert
En välgjord Creme Brulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte. Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka om antiklimax =(
Varför välja mellan CrèmeBrûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crèmebrûléen
Men första gången jag smakade crèmebrûlée visste jag att jag hade missat något. Om du tycker att créme caramel med en karamellsås som lätt kan bli brändskadad och för söt så så tycker jag att du ska testa göra en crèmebrûlée
I helgen testade jag göra CrèmeBrûlée för första gången, och det blev riktigt gott. ) Man ska grädda dem på väldigt låg temperatur så dem blir krämiga och goda, ugnen får inte uppnå 100grader, utan ska ligga på 95grader
Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något
Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Gör så här. Värm ugnen till 100°C. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.