Claos Köttfärspaj
clao
clao

Claos Köttfärspaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 ägg
  •  
  • Köttfärsfyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 st finhackad gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk oxfond
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk basilika
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl matlagningsvin
  •  
  • topping
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 stor tomat

Beskrivning

    Blanda snabbt ihop ingredienserna till en deg.

    Tryck ut degen i en pajform (26-28 cm i diameter) och förgrädda pajskalet i 15 minuter i 200 grader.
    Stäng inte av ugnen när du tar ut pajskalet.

    Hacka lök och vitlök och fräs sedan i lite smör tills det har blivit mjukt. Tillsätt köttfärs och stek tills den inte är rosa någonstans.
    Ha i oregano, basilika, tomatpuré, fond, vin, salt och svartpeppar. Rör samman all väl.
    Ta av från värmen och låt svalna lite.
    Häll sedan över köttfärsen i pajskalet och bred ut i ett jämt lager.

    Blanda ost och creme fraiche och fördela ovanpå och lägg tomatskivorna överst och grädda pajen i 200 grader i ca 30 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.