Tryck ut degen i en pajform (26-28 cm i diameter) och förgrädda pajskalet i 15 minuter i 200 grader.
Stäng inte av ugnen när du tar ut pajskalet.
Hacka lök och vitlök och fräs sedan i lite smör tills det har blivit mjukt. Tillsätt köttfärs och stek tills den inte är rosa någonstans.
Ha i oregano, basilika, tomatpuré, fond, vin, salt och svartpeppar. Rör samman all väl.
Ta av från värmen och låt svalna lite.
Häll sedan över köttfärsen i pajskalet och bred ut i ett jämt lager.
Blanda ost och creme fraiche och fördela ovanpå och lägg tomatskivorna överst och grädda pajen i 200 grader i ca 30 min.
Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin 5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
I fredags gjorde jag en jättegod paj som var enkel att tillreda. Har man köttfärssås klar i frysen går den här göra på ett litet kick eftersom man då slipper ett moment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.