Chokladmousse
miae-5
miae-5

Chokladmousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st ägg, separera äggvitan och gulan
  • 100 g mörk choklad
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,4 dl vatten
  • vispad grädde till servering, ev med finriven mandelmassa eller florsocker och vanilj

Beskrivning

    Vispa äggulan med sockret tills det blir fluffigt.

    Bryt chokladen och lägg i värmetålig bunke. Smält i vattenbad. Tillsätt vaniljsockret, vattnet och äggvispet. Rör försiktigt samman. Vänd försiktigt i det vispade ägget.

    Vispa äggvitan till skum. Vänd ned i chokladblandningen.

    Fördela moussen i portionsformar. Ställ i kylskåpet över natten.

    Ta ut moussen en timme före servering. Servera med en klick grädde och knaprig kaka till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.