Koka upp grädde och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Låt koka någon minut och sänk sedan värmen så att grädden kan småputtra utan att koka över.
Nu ska grädden reducera till hälften – det tar cirka 20 minuter eller mer beroende på storlek på kastrullen och temperatur. Rör om då och då.
Sänk värmen och tillsätt smöret, gärna rumstempererat och tärnat. Rör till en jämn smet.
Ta bort från plattan och lägg i chokladen i bitar eller hackad. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt eventuell smaksättning då.
Klä en form, cirka 18 x 18 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och låt stelna i kylen några timmar. Ta ut och pudra över kakao. Skär i bitar och servera.
Fudgen kan med fördel förvaras i frysen och behöver inte tinas. Den blir ätklar på någon minut i rumstemperatur.
Tips!
Fudgen är ljuvligt god som den är, men den kan också smaksättas helt efter egen smak.
Testa gärna med lite kaffepulver, lakritspulver, pepparmyntsolja eller citruszest.
Julkryddor som anis, kanel, pepparkakskryddor passar fint för årstiden och om du är modig kanske du vågar prova rökt chili.
Testa dig fram när det gäller dosering. Börja med 1-2 tsk smaksättning.
Jag är helt galen i choklad och jag vill äta det nästan varje dag. mörkchoklad på toppen. Jag blandade ihop alla ingredienser till en smet på köksbordet och bredde sedan ut det på ett bakplåtspapper
Jag brukar ju inte gärna vilja baka med Sukrin, utan föredrar råsocker eller kokossocker, men när man nu har hängivna LCHF-are i sin vänkrets måste man ju bjuda till emellanåt
Blanda frön och nötmjöl med salt och bakpulver och rör ner i smeten. Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Denna syrligt fräscha moussetårta har verkligen gått hem hos alla i min familj, till o med barnen gillade den fastän den inte är så söt som vanliga moussetårtor brukar vara
Inlägget Chokladfudge med kokos – lchf, paleo, sockerfritt dök först upp på Clean Eating by Annika. Idag tänkte jag dela med mig av ett jättegott recept på fudge med smak av kokos och choklad
Förlåt för den urusla uppdateringen men jag har ju börjat jobba nu efter att varit föräldraledig i ett år så det finns helt enkelt inte lika mycket tid
Den uppskattas av alla men det är min erfarenhet då den serverades på gårdagens hummer fest. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.