Choklad-skrynklisar
Helena Toftling
Helena Toftling

Choklad-skrynklisar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 st ägg
  • florsocker till garnering
  • minimarshmallows

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Vispa smör och farinsocker till en smet. Blanda ner ett ägg i taget och rör om.

    3. Blanda kakao, bakpulver, vaniljsocker och flingsalt i en skål. Blanda ner i smeten och rör om till en deg.

    4.Häll upp florsocker i en skål.

    5.Gör små bollar av degen och fyll varje boll med en marshmallow. Vänd sedan bollen i florsocker.Var noga med att rulla bollen ordentligt så hela marshmallowsen täcks, det finns risk att den flyter ut annars.

    6. Grädda i ugnen 6-11 minuter beroende på storlek på boll. Den ska flyta ut lite och bilda sprickor som på bilden.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.