1. Koka upp vatten och socker, låt svalna
2. Häll i urkärnade körsbär i lagen och låt stå i kylskåp 2 veckor.
3. Blanda whiskey, sockerlag, citron och äggvita i shaker . Fyll på med is. Skaka.
4. Häll upp i glas och garnera med rosmarin samt ett par droppar bitter.
Populära inlägg. Kantarellpasta med vitlök, grädde och persilja. Efter årets första svamprunda så kan ju inte gärna låta bli att svänga ihop en av de godaste pastarätter som finns
Det är svårt att hitta en drink på temat sten, men om man öppnar sina sinnen och låter mig vara lite långsökt så har en whiskey sour ändå lite gemensamt med sten
Sugen på en god drink. Prova denna klassiker. Till en drink behöver du. 4 cl bourbon (amerikansk whisky)2 cl sockerlag 2 cl citronjuiceÄggvitaIsLägg is i glasen så de blir kylda
Very cherry chocolate cake. Den 2 augusti fyllde Algot nio år. Jag kan inte riktigt fatta att tiden gått så fort och att min lille kille blivit så stor
I helgen var det dags att baka bröd igen. Ville ha ett formbröd att rosta denna gången. Utgick från ett recept som finns på bloggen tidigare men förenklade det en del – och det blev supergott
Häromdagen la jag ut ett tips här på bloggen på Annikas sour – ett bröd som jag skapat själv. Men nu skulle jag göra om det till ett bröd utan vetestärkelse
Helgen tillbringades hemma hos oss och på Lördag kväll när jag skulle göra middag så bad jag Björn trolla ihop en Whisky Sour åt mig då det är absolut en av mina favoritdrinkar all time, den är både syrlig med en liten käftsmäll och söt med den härliga sockerkanten runt glaset som verkligen gör sig till sin rätt där
Då träning uppmuntras motionerar jag ikväll axeln med en Galli sour. PrintGalli sour – fredagsdrinken. Det ställdes till med ett riktigt schabrak till drinkkalas förra fredagen
Yes. Nu har jag gjort denna paj som Leila står för receptet. Inte lika snygg som hennes dock, eftersom jag har för bråttom ibland och inte hinner kyla mördegen tillräckligt
A delight, with a cherry on the top. Very Cherry Chocolate CakeBottnar2 ägg2½ dl starkt kaffe eller vatten2½ dl filmjölk eller yoghurt1,25 dl matolja200 g vetemjöl (lite drygt 3 dl)450 g strösocker (5 dl)85 g fin kakao (2 dl)1 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk saltlite mindre än ½ tsk vaniljpulver eller 1 tsk (hemgjort) vaniljsockerFyllning500 g mascarponedrygt 3 dl vispgrädde2½ dl körsbärsmarmelad120 g extra fint strösocker½ tsk vaniljpulverChoklad ganache100 g mörk chokladca 2 dl vispgrädde1 msk smörbigaråer till garneringSätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.