Gäddans magiska värld av mat

Gäddans magiska värld av mat

  • 12 Recept
Laxsoppa med sting

Laxsoppa med sting

Lagom sting från chilin och krämigt god av grädden. Ett recept från jennysmatblogg. Smaka av med fond, vitvinsvinäger och färsk dill
Bananscones med blåbär och hallon

Bananscones med blåbär och hallon

Fulla av näring och utan både gluten och laktos som gör att de passar alla. På så vi håller jag både humör och hunger i schack och slipper vara vrålhungrig och riskera att överäta när det är dags för mat
Friterad pankopanerad falsk fisk

Friterad pankopanerad falsk fisk

För ungefär två år sedan, när jag satt på jobbet och läste ett nummer av tidningen land, råkade jag på ett mysko recept på falsk fisk som jag bara var tvungen att skriva av
Glöggkött

Glöggkött

Sila lite av lite av spadet för att göra såsen. Sila lite av lite av spadet för att göra såsen. Glöggkött
Nikkalouktasoppa

Nikkalouktasoppa

Nikkaluoktasoppa-den lilla lappländska byn som också kallas porten till fjällvärlden har gett namn åt en gudomligt god och lättlagad soppa
Tårta med jordgubbar & Twix

Tårta med jordgubbar & Twix

Lillebrors sms om att det absolut inte skulle göra något att tårtan fick smak av hallon och lakrits väckte nästa smakidé
Mörk chokladtårta med grädde och bär

Mörk chokladtårta med grädde och bär

Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Den här bakade jag i torsdags, som rubriken lyder alltså en mörk chokladtårta som jag sedan spritsat vispad grädde på och lagt en hög med blandade bär i mitten
Cherry Sour

Cherry Sour

1. Koka upp vatten och socker, låt svalna. 2. Häll i urkärnade körsbär i lagen och låt stå i kylskåp 2 veckor
Scones med tranbär och apelsin

Scones med tranbär och apelsin

Sila av vattnet. Kyl degen i 20 minuter och kavla ut den till en rektangel. 1. Sätt ugnen på 175°C. Låt tranbären dra i varmt vatten i ca 5 minuter
Ingefärsäpplen från Kivik

Ingefärsäpplen från Kivik

Avlägsna skal och kärnhus. Stek äpplena hela i mitten av ugnen tills de mjuknat, ca 30 min. Ingefärsäpplen från Kivik