1. Rensa och skölj blåbären. Frysta blåbär sköljer du inte.
2. Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull. Rör tills sockret löst sig.
3. Tillsätt blåbären och koka dem i 3 minuter.
4. Smaka av och se om det är lagom sött.
Tillsätt annars lite extra socker.
5. Ta lite vatten i botten på ett glas och rör ut potatismjölet samt tillsätt det under omrörning till blåbären. Tillsätt så mycket så du tycker att blåbärskrämen blir lagom tjock.
6. Koka upp blåbärskrämen och låt sedan svalna. Ställ blåbärskrämen i kylen.
7. Servera blåbärskrämen kall med laktosfri mjölk.
Att variera sig är svårt men lyckas du banka in de här grunderna är du en. god bit på väg. Nästa vecka tittar vi närmare på fiberrika grönsaker/rotfrukter och hur du
Skala och mixa löken. Blanda lök, ägg, salt och peppar. Forma till lagom portionsgformaröppna upp en liten skåra för att lägga i ca 2tsk ost (efter smak) i och täck sedan över med 2 baconskivor på varje
Här är ett recept på blåbärskräm med minimal sockermängd. Blåbärskräm1-3barnportioner2 dl vatten2 tsk potatismjöl1 dl blåbär (färska eller tinade frysta)2 tsk sockerRör ut potatismjölet med lite av vattnet
Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
4-5 kokta potatisar 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm pepparVispa samman ägg, hälften av mjölken, mjölet, salt och peppar till en slät smet. 6 dl mjölk
Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.