Björnbärsglass
asa.frodin
asa.frodin

Björnbärsglass

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Björnbär
  • 400 g björnbär
  • 0,5 dl socker
  •  
  • Glassmet
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm guarkärnmjöl
  • 1 msk majsstärkelse

Beskrivning

    Björnbär: Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften. Häll i 0,5 dl strösocker och koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna. Ställ i kylen.

    Glassmet:
    Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm till max 80 grader. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke bredvid. Häll i guarkärnmjöl och majsstärkelse i bunken och blanda väl.

    Kontrollera temperaturen på gräddblandningen. Den får inte vara över 80 grader! Häll i äggblandningen och värm allt under vispning tills glassmeten tjocknar. Ta av värmen och vispa lite till för att bli av med överskottsvärmen. Låt svalna. Ställ in i kylen.

    Blanda björnbären med glassmeten. Allt måste vara kylskåpskallt! Frys smeten i glassmaskin. Håller i frys upp till 2 veckor. Tina långsamt i kyl innan servering för bästa resultat.

    Servera gärna med knäckiga rån eller havreflarn.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.