Björnbär: Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften. Häll i 0,5 dl strösocker och koka upp så att sockret löser sig. Låt svalna. Ställ i kylen.
Glassmet:
Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm till max 80 grader. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i en bunke bredvid. Häll i guarkärnmjöl och majsstärkelse i bunken och blanda väl.
Kontrollera temperaturen på gräddblandningen. Den får inte vara över 80 grader! Häll i äggblandningen och värm allt under vispning tills glassmeten tjocknar. Ta av värmen och vispa lite till för att bli av med överskottsvärmen. Låt svalna. Ställ in i kylen.
Blanda björnbären med glassmeten. Allt måste vara kylskåpskallt! Frys smeten i glassmaskin. Håller i frys upp till 2 veckor. Tina långsamt i kyl innan servering för bästa resultat.
Björnbär. Koka upp 400 g björnbär (helst frysta, men färska går också bra). Sila av kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen, koka upp och reducera ned till hälften
Nu tycker jag att det är dags för ytterligare ett glassrecept. Den här gången blir det skogsbärsglass. Alltså glass gjord på lite blandade bär jag hade i frysen
Som avslutning på middagen bjöd jag på en Björnbärsglass med Vit chokladsås. Björnbärsglass med Vit chokladsås 4 portioner. Björnbärsglass med Vit chokladsås 4 portioner
Finns det möjligtvis någon glassugen liten foodie någonstans där ute, som inget hellre vill än att få sig ett recept på en läcker björnbärsglass, månne
Som avslutning på middagen bjöd jag på en Björnbärsglass med Vit chokladsås. Björnbärsglass med Vit chokladsås 4 portioner. Björnbärsglass med Vit chokladsås 4 portioner
Kör ett paket björnbär till mos i matberedare. Bottna fyra glas med en sked mos. Kör innehållet ur det andra paketet med crème fraiche tillsammans med någon msk socker
Björnbärsglass (4 port). Björnbärsglass (4 port). Den här glassen är min absoluta favorit. Den är så enkel att göra och man kan dessutom variera vilka bär eller frukter man vill ha i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.