Jag brukar alltid se till att ha ett litet förråd med bär i frysen (i väntan på bärplockarsäsongen). Om de är frusna (som mina var) så kan man istället mixa dem tillsammans med grädden i en bunke som man sedan ställer i kylen (för att utnyttja kylan i bären så att glassmeten svalnar snabbare)
Sötningen kan man förstås också göra lite som man vill med. Finns det möjligtvis någon glassugen liten foodie någonstans där ute, som inget hellre vill än att få sig ett recept på en läcker björnbärsglass, månne
som jag pimpade lite med washitejp. Den här gången blir det en supergod björnbärsglass. Vi kör vidare på björnbärstemat här i bloggen eftersom vår buske fortsätter att leverera
Smaka av med citronsaften och stäng sedan av plattan, vispa ner äggulorna och blanka av med smöret. I sista sekund innan servering mixa björnbären med vaniljvispen och grädden till en krämig glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.