Banoffee Pie
mimmimi
mimmimi

Banoffee Pie

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Digestivebotten
  • 1 paket Digestivekex (400 g)
  • 175 g smör
  • Kolasås
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl ljus sirap
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 3 bananer
  • 1 dl (hackade?) jordnötter
  • 50 g hackad mörk choklad
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde, t ex Alpro Soya Airy & Creamy
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Lite kakao

Beskrivning

    Ugn 175 grader.

    Digestivebotten:
    Smält smöret
    Mixa digestivekexen till smulor
    Blanda smulor och smör
    Tryck ut blandningen i en pajform
    Grädda pajskalet i 15 minuter
    Ta ut och låt svalna

    Kolasås
    Blanda i kastrull:
    Strösocker
    Ljus sirap
    Grädde

    Koka upp och låt bubbla i ca 10 minuter tills kolasåsen har tjocknat något och fått en nötigt brun färg.
    Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret så att det smälter.
    Häll över såsen i en skål och låt svalna helt.

    Vispa:
    Grädde
    Strösocker
    Vaniljsocker

    Blanda en stor klick vispad grädde i kolasåsen
    Bred ut blandningen i botten av pajskalet


    Topping
    Skiva bananerna och lägg dom över kolasåsen.
    Strö över jordnötterna
    Klicka eller spritsa på resterande grädde.
    Hacka den mörka chokladen och dekorera pajen med den.
    Pudra över lite kakao.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.