Digestivebotten:
Smält smöret
Mixa digestivekexen till smulor
Blanda smulor och smör
Tryck ut blandningen i en pajform
Grädda pajskalet i 15 minuter
Ta ut och låt svalna
Kolasås
Blanda i kastrull:
Strösocker
Ljus sirap
Grädde
Koka upp och låt bubbla i ca 10 minuter tills kolasåsen har tjocknat något och fått en nötigt brun färg.
Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret så att det smälter.
Häll över såsen i en skål och låt svalna helt.
Vispa:
Grädde
Strösocker
Vaniljsocker
Blanda en stor klick vispad grädde i kolasåsen
Bred ut blandningen i botten av pajskalet
Topping
Skiva bananerna och lägg dom över kolasåsen.
Strö över jordnötterna
Klicka eller spritsa på resterande grädde.
Hacka den mörka chokladen och dekorera pajen med den.
Pudra över lite kakao.
Jag som verkligen avskyr banan i bakverk fick förra veckan en craving efter BanoffeePie. Men det växte sig starkare och igår föll jag för suget och bakade jag min första Banoffee
Banoffeepie(ca 8 portioner). Den här superenkla efterrättspajen gjorde jag för ett tag sedan och den var verkligen god, inte minst med tanke på hur lite tid den tog att göra
I många år har jag varit sugen på att testa Banoffe pie, jag sparar mängder av recept ( både i pappersform och digitalt) och Banoffe pie är just en sådan sötsak som ofta återkommer
Ingredienser3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver, fluffigast blir dem med bikarbonat) 2 msk strösocker 0,5 krm salt 2,5 dl mjölk 25 g smör 1 ägg 25 g smör, till stekning 1 msk sirap, till stekning
Jag hittade ett recept på raw banoffeepie på den här bloggen (en väldigt trevligt skriven blogg med fina recept – kolla gärna in den), och eftersom jag hade en hel del bananer hemma så tänkte jag att jag ville skulle testa att göra en banoffeepie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.