Bananoffie-paj
Helena Toftling
Helena Toftling

Bananoffie-paj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk karameliserad mjölk
  • 150 g smör
  • 300 g digistivekex
  • 3-4 st bananer
  • 1,5 st dubbeldajm
  • 3 dl vispgrädde

Beskrivning

    Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
    Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.

    Finhacka daimen. Vispa grädden fast. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat.

    Bred på kolakrämen. Ställ kallt fram till servering.

    Precis innan servering skala och skär upp bananen , lägg bananmynten över kolakrämen, bred över grädden

    Och toppa med ytterligare lite skivad banan och den goda daimkrossen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.