se – Naturlig mat, Hälsa & Träning. Slängde ihop ett superenkelt och jättegott bananbröd igår. The post Gluten och mejerifritt bananbröd appeared first on ceciliafolkesson
Här nedan hittar ni receptet på ett supergott bananbröd som är gluten- och mjölkfritt och fungerar bra för er som äter en riktig mat-diet som vi här på hälsa som livsstil förespråkar
2 dl ljust bovetemjöl2 dl teffmjöl alt quinoamjöl, sojamjöl, amaranthmjöl eller hampamjöl1 dl boveteflingor1 dl hirsflingor1 dl quinoaflingor½ dl chiamjöl ½ dl ljusa eller mörka linfrön½ dl skalade hampafrön½ dl nyponskalmjöl1 dl pumpakärnor1 dl torkade lingon eller tranbär1 tsk salt2 tsk bikarbonat2 ägg½ dl kallpressad avocadoolja, mandelolja eller rapsolja5 dl sojayoghurt - alternativt vanlig eller LF fil eller yoghurt för den som tål mjölkprodukterVispa ut fiberhusken i vatten i en skål, och låt stå och svälla 10 – 15 minuter
80 gram smält mjölkfritt margarin. 80 gram smält mjölkfritt margarin. Jag såg ett härligt recept i Green kitchen stories, men så gjorde jag ett fel som jag sedan försökte rädda upp
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
De naturligt glutenfria frallorna har alla härliga bra egenskaper man vill ha i ett fullkornsbröd som man äter till vardags – högt näringsinnehåll, fiberrikt, lätt att baka, segt och saftigt och fullt av smak
Jag fortsätter mitt semesteruppdrag, att hitta bra recept som är glutenfria. Dottern har fått diagnosen IBS och ska därför undvika gluten och laktos ( och en hel del frukt och grönt) för att må bra
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Jag fick tips från en fantastik kollega om Kungsörnens glutenfria bröd. Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pilla lite i receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det till min egna version
Ett överflöd av bananer resulterade i ett alldeles härligt bananbröd. Bananbröd (Originalrecept här). Grädda bananbrödet i nedre delen av ugnen cirka 1 timme
Stek sedan i mjölkfritt smör eller kokosolja. Min dotter älskar pannkaka och goda sylten till. Jag gillar detta extra mycket när jag vet att jag får i mig bra saker för min kropp, kan jag dessutom göra något som hon njuter av vilket hon gjorde av denna pannkaka så blir det extra bra, bonusen blir ett glatt och energifyllt barn
Smält smöret i kastrullen på svag värme. Häll i mjölken i det smälta smöret så det blir fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Jag och Aramis bakade bröd förra veckan. gluten och laktosfritt morotsbröd blev det. Jättegott när det kom direkt ur ugnen, helt ok att ha i frysen också men då kan inte det direkt tävla med surdegsbröd - men ok som ett alternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.