Bakad potatis med krämig baconröra
catrineyngbro
catrineyngbro

Bakad potatis med krämig baconröra

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 bakpotatisar
  • Krämig baconröra
  • – 1 paket bacon, ca 140 g
  • – 1 liten rödlök
  • – 10 cm purjolök
  • – 200 g smaksatt färskost, vitlök och örter
  • – citronskal från 1/2 citron
  • – peppar
  • Tillbehör
  • – citroner
  • – ½ kruka dill
  • – sallad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°. Klä in bakpotatisarna i aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen tills de är mjuka, det tar ca 50 minuter beroende på storlek.
    2. Baconröra: Skär baconet i minde strimlor och stek riktigt knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
    3. Finhacka rödlök och purjolök och blanda med bacon, färskost och citronskal. Smaka av med svartpeppar.
    4. Servera bakpotatisarna med en rejäl klick av baconröran, färsk citron, hackad dill och gärna lite sallad.

    Energi
    2790 kJ (667 kcal)
    Fett
    48,6 g
    Kolhydrater
    36,7 g
    Protein
    20,7 g

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.