1 ½ cups
low fat coconut milk (use regular if you prefer) (1 cup = 250ml)
½ tsp
salt
½ tsp
pepper
Optional
1 tsp
sugar (or 1-2 tbsp mango chutney)
Beskrivning
Instructions
Cook rice according to packet instructions.
Cut the aubergine into small cubes. Fry in a large pan with the olive oil on high heat for 3-4 minutes. Stir well so it doesn’t burn.
In the meantime dice the onion and throw it in too. Put it back to a medium heat and cook for 5-6 minutes.
Crush or dice the garlic.
Stir in the garlic, garam masala, turmeric and ground coriander. Cook for another 3-4 minutes, stirring well.
Pour in the chopped tomatoes and coconut milk. Add salt. Simmer for about 15 minutes. The coconut milk thickens so stop cooking when it is at the right consistency for you. Stir in the sugar or mango chutney if you like it a little sweeter.
Tillsätt aubergine, avrunna kikärtor, currypulver och finhackad chili. Skär auberginen i tärningar. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen tills den är gyllenbrun
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Kvällens måltid blev kyckling curry. Jag fick inspriration från en sida på nätet, Thailandsfakta, dock hade jag ingen röd currypasta hemma så jag körde med vanlig curry på burk
Halvera aubergine och gröp ur fruktköttet. Fyll aubergine med quornfärsröran och toppa med riven ost. Gratinerad aubergine med quornfärs (ca 4 portioner). 2 aubergine. Gratinerad aubergine med quornfärs (ca 4 portioner). 2 aubergine 1/2 gul lök
Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Man använder inkråmet från auberginen och blandar med fyllningen och gratinerar sedan med härlig mozzarella
12 msk panang curry. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl
Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.