Tofupinnar med potatismos och dillsås
Susanne
Susanne

Tofupinnar med potatismos och dillsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 Portioner
  • 400 g fast tofu
  • 3 msk sojasås
  • 1 citron, saften
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 dl pankoströbröd eller vanligt ströbröd
  • rapsolja att steka i
  • Potatismos
  • 1 ½ kg mjölig potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • Dillsås
  • 3 dl naturell yoghurt eller crème fraîche, t ex sojayoghurt eller Oatly iFraiche
  • ½ dl majonnäs, t ex äggfri
  • ½ citron, saften
  • 1 dl finhackad dill, fryst går bra
  • salt

Beskrivning

    Tofupinnar

    Skär tofun i breda stavar. Lägg ner i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i minst 30 minuter.
    Vispa ihop vetemjöl och vatten. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.

    Potatismos

    Koka potatisen mjuk. Vispa sönder med elvisp. Fortsätt vispa och häll ner olivolja, mjölk, salt och vitpeppar.


    Dillsås

    Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.