Blanda alla torra ingredienser
Häll i smöret och äggen
Rör runt smeten och häll i smord form
Häll nötterna på kakan
Grädda kakan 175 grader ca 25 minuter
Gör glasyren och häll på kakan
Grädda 175 grader ca 7 minuter tills knäcken bubblar
Det här var förresten mitt bidrag till vår tantträff som vi hade hos Kim förra veckan - kolla in hos Johanna, Sofie, Pernilla, Ann-Louise och Åsa för att se vad de andra gjorde
För att fortsätta den söta vägen, och detta inläggs egentliga innehåll tänkte jag tipsa en god vinbärspajen som jag bjöd Ann-Louise och hennes make på sist vi var här
Igår hade jag finbesök av Ann-Louise här på bryggan. Ett lyckat tilltag som räckte både till gårdagens fika med Ann-Louise och onsdagens besök hos Karin
Receptinspirationen kommer från Ann-Louise. Igår kväll när jag och Calle promenerade hem efter vårt besök på vRÅ konstaterade vi att det nog faktiskt är höst på riktigt nu
Idén att söta och smaksätta müsli med bär, och inte bara torkade sådana, har jag för övrigt lånat från Ann-Louise, som för snart två år sedan sedan skapade den här fantastiska blåbärspajsmüslin
Vid det här laget vet ni att Ann-Louise är en av mina favoriter i bloggvärlden. . Det är ofta jag gör en djupdykning bland hennes recept och jag håller henne delvis ansvarig för min oroväckande långa måste-prova-detta-lista
Receptet har jag hittat hos Ann-Louise på Lilla Matdériven som jag väl hyllar ungefär lika ofta som jag hyllar disaronno, men hon är ju så himla bra på det här med enkel och vegetarisk mat, och bra mat för barn, och bra på det här med äggfritt och nötfritt och sockerfritt och giftfritt
Nu är det så att jag har stött på sötpotatisfalafel hos flera av min bloggkompisar (Annie, Charlotta, Ann-Louise, Pernilla) och kände att det var min tur att testa
Jag hittade denna busenkla soppa hos Pernilla som i sin tur norpat den hos Ann-Louise. Idag har nog en del av mina kollegor lite träningsvärk eftersom vi spelade bowling igår
Högt på listan just nu står rotfruktspytt, ägg i tomatsås à la Ann-Louise eller pizza. Helgen har, som vanligt, passerat i fast forward-mode och vi har varit på dop, haft besök av mina föräldrar och dessutom hunnit med en storhandling deluxe på Coop
En av dagarna gjorde jag en linssallad som jag hittade recept på hos Ann-Louise. Något av det bästa med att vara på landet är luncherna vi brukar äta tillsammans på trädäcket
Receptet kommer från min kompis Ann-Louise. Julturnén har tagit oss till landet och här stannar vi tills efter nyår, bortsett från ett kort avbrott i stan för att göra nödvändigheter som att gå till Saluhallen och bunkra oliver och mat till nyår, hämta paket och vattna blommor
Ann-Louise var där med en passionerad quinoasallad med tillhörande hummus. Det här med matbloggsträffar, jag kan inte nog prisa detta påfund och dess deltagare
Grönkål är Plommonet är Ann-Louise är grönkål. . Ungefär så är det. Plommonet hade med sig en grönkålspaj på vår senaste date, och den här pajen är en släkting till den, kan vi säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.