4 2 burkar räkor i lake (à 360 g) 250 g risnudlar 1 gul paprika 1/2 ask sockerärtor (à 150 g) 1/2 knippe knipplök ca 250 g pak choy 1 msk olja 1 lime 1 1/2 msk finriven ingefära 1 tsk sambal oelek salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Den vietnamesiskanudelsalladenmedräkor blev en riktig hit här hemma. Jag fullkomligt älskar vietnamesiskt och försöker återskapa dessa fantastiska smaker hemma, men det är svårt
Det är istället en soppa som jag lagat med den äkta vietnamesiska soppan i minnet (från favoritrestaurangen i Malmö) och efter bästa förmåga försökt efterlikna soppan jag äter nästan varje gång jag är i Malmö
Servera med resten av dressingen vid sidan om. Blanda nudlar, grönsaker och räkor i en stor skål. 1 kg räkormed skal, skalade. 1 kg räkormed skal, skalade
Börja med dressingen. Lägg räkor på salladen. Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ut saften. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha (eller sambal oelek) och socker
(Går såklart att skippa grillat till och blanda i räkor direkt i salladen också. Vi grillade fläskytterfilé och till det gjorde vi en vietnamesisknudelsallad som var så grymt god att ni bara måste få receptet
Toppa med en stadig näve koriander, rostade cashewnötter och räkor. En favorit är de vietnamesiska vårrullarna men idag gjorde jag en variant med samma smaker och innehåll men istället i form av en sallad
Idag ska vi gå till BVC med Oliver på förmiddagen för att mäta och väga honom så det blir en snabb men väldigt god vietnamesiskglasnudelsalladmed stekta räkor till lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.