After Eight chokladmousse
jigglybear
jigglybear

After Eight chokladmousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 portioner
  • 3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
  • 150 g mörk choklad
  • 12 plattor After Eight, skurna i bitar 

Beskrivning

    1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.

    2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.

    3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.

    4. Skär hälften av After Eight-plattorna i bitar.

    5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.