Nyårsdessert choklad Häll ett tunt lager med Odense chokladsås ovanpå chokladmoussen så att det täcker. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten Odense
Chokladdröm i glas 1 dl baileys 4,5 dl grädde 20 kakor (Oreo) 150 g mjölkchoklad 1,5 dl mjölk 1 dl florsocker färska hallon www.koket.se
Äppelpajsdessert med cheesecakekräm Havresmul25 g smör, rumstempererat 0,5 dl vetemjöl 0,5 dl havregryn 2 msk strösocker 1 krm malen kardemumma www.koket.se
Klappgröt Klappgröt är en god fluffig mannagrynsgröt gjord på vatten, mannagryn och bär. Lika god att serveras som en dessert, frukost eller mellanmål Zeinas Kitchen
Glace au four Ingredienser Botten 2 ägg 1 dl socker 1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g) 1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g) 1/2 tsk bakpulver smör (till formen) mjöl eller kokos (till formen) Fyllning 250 g hallon 1/2 dl socker 1 l vaniljglass Maräng 3 äggvitor 3/4 dl socker 1/2 dl mandelspån Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5 www.ica.se
Blåbär med mandelgrädde mandelspån. 1blåbär. 1vispgrädde. 1mandelmassa, grovt riven1. Rosta mandelspånen i medelvarm stekpanna tills de fått fin ljusbrun färg Svt
Efterrätt i glas – recept på enkel sommardessert 1 liter jordgubbar . 12 msk limejuice. 1 1 msk florsocker mittkok.expressen.se
Mango- och passionsfruktsmousse med kokoskrisp Mousse6 passionsfrukter 1 burk mangopuré, finns på barnmatshyllan (à 190 g) 1,5 dl gelésocker 5 dl vispgrädde www.koket.se
Kladdkaka i glas med kolaflarn Kladdkaka150 g smör 2,5 dl strösocker 1 dl brunt farinsocker 1 msk vaniljsocker 3 ägg, stora 2,25 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 krm salt www.koket.se
Citronfromage Påskdessert. Citronfromage är en fräsch dessert efter en påskmiddag. Lätt att göra i förväg. Här har jag toppat den med jordgubbar, citronmeliss och ett par chokladägg, men alla bär eller bara lite rivet citronskal är också gott Farmors mat
Kahlúa Brûlée med färska bär Sätt ugnen på 125 grader. Ställ en en långpanna halvfylld med vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna receptcentralen.se
Chokladdröm (chokladmousse) 1. Koka upp grädde och vanilj, låt dra en stund och värm upp igen. 2. Häll grädden i 3–4 omgångar över chokladen och rör under tiden tills den smält Svt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.