Äppel-kanelbullekaka
jigglybear
jigglybear

Äppel-kanelbullekaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½  tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g smör, smält
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 –2 äpplen, skalade och rivna (1 stort äpple eller 2 små)
  • Fyllning & garnering
  • 1 –2 tsk kanel
  • 2 msk strösocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

    2. Skala & riv äpplena.

    3. Rör ner äpplena i smeten.

    4. Bred ut hälften av smeten i en form, ca 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad).

    5. Blanda kanel och strösocker i en skål. Strö över hälften av kanel- & sockerblandningen över smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå. Strö över resten av kanel- & sockerblandningen.

    6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass. Men den är också god att äta som den är.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.