bröd

bröd

  • 33 Recept
Knaprigt knäckebröd

Knaprigt knäckebröd

Låt bröden svalna på galler innan de kalla läggs i burk. Till 8 brödkakor behövs. Smaklig spis ♥ 8 brödkakor
Lagerlöfs knäckebröd

Lagerlöfs knäckebröd

Låt bröden kallna på galler. Blanda grädde och mjölk. Blanda sedan gräddmjölken med vetemjöl och rågmjöl i en hushållsmaskin
Knäckebröd

Knäckebröd

Idag har mamma och jag bakat mysiga små knäckbröd efter ett recept som vi hittade i senaste numret av tidningen Hembakat
Eget knäckebröd!

Eget knäckebröd!

Maten här just nu är inte rolig, jag äter knäckebröd och tomatsoppa, men ikväll tänkte jag göra fisk i ugn
Knäckebröd

Knäckebröd

Låt knäckebröden svalna utan bakduk på galler. Smula sönder jästen i degbunken. Värm vattnet så att det blir fingervarmt, 37°C
Fröigt knäckebröd

Fröigt knäckebröd

Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden. Värm mjölken till max 37°. Rör ut jästen i mjölken i en bunke
Knäckebröd

Knäckebröd

Försökte mig på att baka knäckebröd för första gången och de blev riktigt goda. Tänk på att inte knåda degen för mycket till skillnad mot annat bröd
Stinas Bröd

Stinas Bröd

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det
Bröd med flingsalt

Bröd med flingsalt

Baka ut till valfritt bröd t. baguetter, brytbröd, brödpinnar eller vanliga limpor. Pensla sedan bröden med vatten och strö över flingsalt och ev kryddor
Super bröd

Super bröd

4 dl lantbrödsmjöl (grovt) väljer man vanligt krävs ytterligare 1 dl. Ugn 200 grader C. Blanda ut jästen i det ljumma vattnet så att den löser sig, tillsätt olja och salt, blanda
Bröd med morötter och solrosfrön

Bröd med morötter och solrosfrön

Blanda ihop ingredienserna till ett deg. Låt det jäsa i 30 min. Forma till bullar. Pensla med ägg och doppa i lättrostade solrosfrön
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Mät upp havregryn och mjölk i en skål. Låt havregrynen svälla i ca en timme. Smält smöret och smula ner jästen i en bunke under tiden
Bröd för den late bagaren

Bröd för den late bagaren

Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Det finns betydligt enklare sätt att få till ett gott bröd
Grovt bröd

Grovt bröd

Blanda ihop alla mjölsorter och kross i del 1 och häll över det kokande vattnet. Låt stå minst 1 timme
Bröd med morot och kummin

Bröd med morot och kummin

Har blivit något av ett favoritbröd på senaste tiden. Jag tycker att brödet blir fint om man behåller degen ganska blöt/kletig, så ta det försiktigt och känn av konsistensen eftersom du blandar ner mjölet
Smarrigt bröd

Smarrigt bröd

Om du inte gillar bröd med en hård knaprig yta, pensla dem istället med vatten när de varit i ugnen och låt dem svalna under en handduk
Lättbakat bröd med havre och råg

Lättbakat bröd med havre och råg

Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av råg och havre. Forma fyra bröd och lägg på bakplåtspapper
Bröd Fredriks fika

Bröd Fredriks fika

Skär bröden i lagom stora bitar med en pizzaskärare, jag delade i 16 bitar. Sätt ugnen på 225 grader, baka brödet i 13-15 min
Källan bröd

Källan bröd

Blanda jäst och vatten. Rör ned resten av ingredienserna. Låt jäsa i 12 tim i rumstemeratur. Baka ut till limpor, degen är lite lös, lägg på plåtar och låt jäsa 1 tim
Grovt bröd

Grovt bröd

Lägg i smorda brödformar. 2 formbröd. Grovt bröd är perfekt vid en innetemperatur av 98 grader. 2 formbröd
Bröd. Recept.

Bröd. Recept.

Igår bakade jag bröd här hemma, kanongott och så otroligt enkelt. Brödet jäser ihop med varandra och lättast är att skära lite mellan dom och dela dom sen lägga dom på ett galler när dom ska svalna
Hittepå bröd.

Hittepå bröd.

Och då bakade jag ofta detta matbröd, ett matbröd som egentligen inte har något recept för man kan i princip ha i vad som helst
Knådfritt bröd med endast en jäsning

Knådfritt bröd med endast en jäsning

Knådfritt bröd med endast en jäsning - Superlätt att baka. Smakar som brödet som man får till pizzasalladen på pizzerian - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Mormors bröd

Mormors bröd

Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen