Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter
Baka ut till valfritt bröd t. baguetter, brytbröd, brödpinnar eller vanliga limpor. Pensla sedan bröden med vatten och strö över flingsalt och ev kryddor
Här om dagen skrev jag på Facebook att jag bakat ett supergottbröd och lovade skriva ner receptet. In i ugnen och låt ringen sitta kvar en stund precis så att degen stelnat, då kan du försiktigt ta bort ringen, (använd pannlappar den är super varm)
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. (ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.