Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilika och vitlök. Om vi får vi säga det själv så tycker vi att det går ganska bra med vårt senaste projekt "mer färs i köket"
Vad gör man egentligen med zucchini. Denna gröna soppa lyxades till med parmesan och jag strödde över knaperstekt bacon, men det kan man ju göra som man vill
Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3
1 dl basilika, gräslök och persilja. 1 dl basilika. Måste göra ett bättre inlägg och denna såsen som receptet kommer från min favorit kokobok - Under Valnötsträdet
Mixa soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. ZUCCHINISOPPA lchfca 4 - 5 portioner2 mindre zucchini, ca 500 - 600 g1 purjolök1 liten solovitlök1 dl grovhackad persilja2 msk olivolja8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar2,5 dl grädde2 msk kalvfond1 tsk saltsvartpeppar1 paket bacon1. Fräs dem tillsammans med persilja i olja i en stor gryta, ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.