Zucchinisoppa med parmesanost4 portioner2 st grön zucchini3 st schalottenlökar½ st vitlök solo1 krm chiliflakes4 msk olivolja1 hönsbuljongtärning (för vegetariskt alt använd grönsaksbuljong)1 l vatten2 msk smörsalt och nymalen svartpepparrikligt med finriven parmesanostFräs lök och vitlök i olivoljan utan att bryna för hårt
Gör så här Skär zucchinin i små bitar eller riv på den grova sidan på rivjärnet. Skala och hacka löken, skala och pressa vitlöken och fräs i olja i en gryta
Jag hittade en kokbok med soppor från soppteatern hos mina svärföräldrar och lagade denna zucchinisoppa efter en dag med långsamma promenader med paraply i bergianska trädgården
Nu är zucchinin stor, god och billig i mataffärerna. Det här är en enkel och supergod soppa som passar bra att göra både under sommaren som under murrig höst
Zucchinisoppa (ca 4 port). Zucchinisoppa (ca 4 port). Idag är det verkligen höstkänsla. Regn och rusk och jag vill bara krypa ihop i soffan med en god bok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.