En jättegod paj som passar både till middag och varför inte till buffébordet till sommaren. ). Dubbel sats på bilden i en stor 28 cm form med löstagbar kant
Nu var det dax att smyga in ett sånt där recept in, som inte går under de vanliga med sötsaker. idag bjuder jag på en glutenfri paj fylld med spenat, brie och lite annat gott
Är inne i någon sorts Brie-orgie. det är så himla gott. Självklart måste då denna maträtt upp på listan. Njöt av två portioner idag, en till middag och en nyss efter ett sent träningspass
Briepaj med soltorkade tomater och pesto (LCHF). En god paj tycker jag är ett måste till kräftskivan. och ofta gör jag Västerbottenostpaj, men i år provade jag en ny variant med influenser från Italien som blev en riktig höjdare
3 dl vetemjöl (eller dinkel)2 krm salt150 g smör1-2 msk vattenFyllningen1 liter rensade kantareller( jag tog fram 3 creme fraiche brk som jag har frusit in förvällda kantarellerna i)1 gul lökSmör till stekning175 camembert eller brieost (jag tog brie)3 ägg1 dl mjölk1 dl grädde½ tsk salt1 krm nymalen pepparGör så härBlanda samman pajdegen i matberedaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.