Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Frittata är en italiensk klassiker som liknar en omelett. Skillnaden mellan en omelett och en frittata är sättet man serverar dem pâ - omeletten serveras vanligen vikt medan frittatan serveras öppen
Skölj squashen och dela på längden. Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter
Gratinerad zucchini är en underbart smakrik rätt, trots parmesanosten är den relativt kalorisnål. Vill man skulle man kunna servera den gratinerade zucchinin som ett tillbehör till en köttbit, som en contorni i Italien
De här zucchinibiffarna blev så smakrika och goda. Jag önskar jag hade dem just nu på min tallrik. ) Väldigt enkla att göra, men kom ihåg att steka dem på medelvärme och att inte vända dem för tidigt
Gratäng är gott och går att variera med olika grönsaker. Jag har gjort gratäng på vitkål, som är så otroligt god, blomkål-broccoligratäng, aubergine-fetagratäng tidigare
Om jag har överbliven tomatsås brukar jag laga lasagne. Den här gången använde jag som ostsås en blandning av ricotta, parmesan, vitlök, basilika och salt
Jag har tidigare gjort pizzabotten på blomkål, quinoa och nu på zucchini. Det blir förstås inte lika knaprigt som ett vanligt pizzabotten, men mycket gott om man vill testa något annorlunda
Om du inte har testat att ha jordnötssmör i maträtter är det dags nu. Jordnötssmör är ju väldigt gott i bakverk, i smoothies, i chiapudding och till yoghurten, men passar också väldigt bra att ha i mat
Även i dag har hemkunskapen och min kollega Christian fått inspirera vår kvällsmat. Jag provsmakar oftast maten eleverna gör, men äter mig inte mätt och äter mig då inte heller trött på maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.