Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma. Eftersom vi alltid har kallat den för Ylva pirog så förutsätter jag att det var mammas väninna Ylva som bjöd oss på den första gången
Jag har alltid haft ett gott öga till klassisk mojito, men man är ju inte sämre än att man vill pröva något nytt, så när min kompis Ylva sa att hon skulle bjuda på rabarbermojito var man ju inte den som avstod
Då var det dags för något som kan klassas som matporr igen. Jag får nog starta en kategori som heter Matporr här på bloggen, där jag lägger the best of the best av desserter
1. Hacka en vitlöksklyfta. Mosa hacket med saltet med hjälp av ett knivblad. Dela fisken i mindre bitar. Gnid in fisken med vitlökspastan och peppra den sedan
1. Ta bort de gröna bladen från blomkålen. Mixa resten i en matberedare eller riv grovt på ett rivjärn. Blanda ca två msk citronsaft och olivolja och häll över
Nyttigare kvällssnacks. Så här lagom till helgen så får du min nya variant på chips med dip, både godare och framförallt nyttigare än butikernas potatischips, ostbågar och dipmixer
Nästa gång ska jag använda mig av färska lasagneplattor istället som jag brer fyllning på och skär i stubbar istället, som när man gör Ylvas pastarullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.