Gurkbröd a'la Ylva
ylvamariana
ylvamariana

Gurkbröd a'la Ylva

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Kefir
  • Vatten
  • Mjölk
  • Totalt 1 Liter Vätska
  • 50 gJäst
  • 4-5 dl Grovt Riven Gurka/Squash
  • 3 dl Havregryn
  • 3 msk (Rågade)Honung
  • 1 msk Salt
  • 9 dl Lantvetemjöl
  • 9 dl Vetemjöl/Vetemjöl Special

Beskrivning

    1. Blötlägg havregryn i Kefir och/eller mjölk 3dl sammanlagt. Låt stå i bunken 8-24 timmar. Rör om emellanåt.

    2. Riv oskalade gurkan/squashen grovt.

    3.Lös jäst i vatten och vänd ner gurka och honung.

    4. Blanda i mjöl och knåda degen ordentligt. Jag bakar den 10 minuter i maskin.Låt degen jäsa i bunken 45 minuter.

    (Obs! Lös deg! Små frallor endast göra en rulle och skära bitar som läggs med snittytan uppåt.

    5.Baka ut frallor (ca 30 st), limpor (2 st) eller platta bröd (2 st).Låt bröden jäsa 20 minuter under bakduk.Grädda frallorna cirka 8 minuter i 250 grader, limpor cirka 30 minuter i 200 grader

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.