Rör samman havredrycken och vattnet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Grädda i het lag och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller mjölkfri grädde samt sylt eller bär
Grädda våfflorna gyllenbruna. Klassisk våffla med en klick lättvispad grädde och färska hallon♥. Vispa mjölk, vetemjöl, ägg och bakpulver till en slät smet
) Dessutom kommer ni väl ihåg att följa mig på instagram @matro_sara heter jag där. Fast jag tog vanligt kolsyrat vatten istället för vichyvatten och det blev riktigt goda våfflor som dessutom var enkla att grädda
Bovetevåfflorna serverade jag med jordgubbssylt till barnen (hemmagjord från i somras) och dom andra serverade jag till oss vuxna med gräddfil, räkor och lite stenbitsrom
Servera våfflorna nygräddade, gärna med vispad grädde och bär eller sylt. Smält smöret och låt det svalna under tiden du vispar ihop våffelsmeten och ev förbereder tillbehören
Blanda grädde och vatten (den mindre mängden) och vispa ned i det torra under flitig vispning. Våffeldag och våffeldag förresten, egentligen har ju dagen inte ett skvatt med våfflor att göra utan med det faktum att jungfru Maria vid den här tiden fick besök av en ängel som berättade för henne att hon skulle bli mor till Jesus
Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela via LinkedIn (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.