Servera grädden till våfflorna tillsammans med färska bär och lönnsirap. När du har en slät smet utan klumpar är det bara att grädda dina våfflor i ett hett belgiskt våffeljärn
eller med jordgubbssylt och vispgrädde Belgiskavåfflor. Det belgiska våffeljärnet däremot kommer att användas flera gånger och varianten med nutella, banan och grädde var helt i min smak
Det är ju våffeldagen nästa vecka och vi tjuvstartade redan idag med lite härligt tjocka belgiskavåfflor, man glömmer bort hur gott det är tillsammans med grädde och jordgubbssylt
Anette tog med sig sitt belgiska våffeljärn och vi drog igång våffelmakeriet. Vänd ner creme fracihe och smaka av med dill, salladslök, senap, salt och peppar
Vispa i vetemjöl och vaniljsocker med en elvisp. De våfflorna har fått mig att köpa ett belgiskt våffeljärn och otaliga gånger desperat försökt ändra mina recept för att få dem lika goda
Jag serverar gärna med sylt, grädde, nutella och skivade banan. Servera gärna belgiskavåfflor tillsammans med bär, florsocker, grädde, sylt, mjuk vaniljglass eller varför inte med nutella
Oftast äter vi dem med bär och grädde. Ibland får man lyxa till det med massa goa tillbehör. Låt smeten stå och vila sig lite innan du gräddar våfflorna
Vi fryser och tröstar oss medbelgiskavåfflor till lunch. Vispa äggvitorna hårt med elvisp. Till våfflorna serverar jag glass, vispad grädde, hallon och chokladsås
-) det går ju att spara och värma försiktigt i ugnen igen. Har ett våffeljärn hemma för att göra lite tjockare belgiskavåfflor,kunde inte bestämma mig för om jag ville ha det eller klassiska våfflor idag, så därför fick det bli både ock
Till våfflorna serverade jag vispad grädde och tinade blandade bär smaksatta med lite Stevia Strö. Maken är bortrest och jag är hemma och VABar med tre barn
Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott. Bakar du med bakpulver istället för jäst behöver du inte heller vänta på jäsningen utan du har rykande varma krispiga gyllengula våfflor på mindre än en halv timme
Man kan ju äta de med färska bär,grädde,glass,choklad,lönnsirap ja allt möjligt. Så i dag har jag nya krafter och firar det med nygräddade våffloroch inte vilka som helst utan belgiska som är enligt mig de allra godaste, lite lyxigare dessutom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.