Sagt och gjort, här är mina heta räkormed sotad blomkål och vårlök. Den syrliga fruktiga och svarta smaken kändes direkt som att den skulle passa till blomkål, jag vet inte varför
Detta vart resultatet, en wok med chilifrästa räkor på toppen. Just nu sitter jag i mörkret hemma och skriver med lite härlig musik i bakgrunden, inte dumt alls
Krydda med lite cayennepeppar och servera med det nykokta riset. Hetta upp olivoljan, tillsätt räkor, salt, peppar, curry och hackad vitlök och stek snabt räkorna tills de blivit röda, inte längre än 2 minuter. 500 g räkor
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.