Det finns olika typer av thaibasilikan och jag tror att den man köper i butik här är den som kallas bai horapha Det finns även en citronbasilika (bai manglaek) med citrondoft och pepparliknande smak - denna har jag dock aldrig provat
Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med kvarvarande chili och basilika. 11 stor bunt thaibasilika (gärna från asiatisk livsmedelsbutik). 1Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka
Just nu är bloggar, tidningar och TV-programmen fyllda med julmatsinspiration. jag brukar sällan handla på ICA, men gjorde det denna gång och där fann jag till min glädje thaibasilika som har en kryddigare smak än vanlig basilika
Beställde min favorit räkor medthaibasilika och chili (har du inte prövat thaibasilika så måste du göra det, finns ibland att köpa färsk i butik och är fantastiskt aromatisk
Börja med att koka upp sojamjölken med sockret tills det har smält och låt det sedan svalna. Blanda ner vätskan tillsammans med resterande ingredienser i en bunke
Är uppväxt med ris framför potatis, så det är kanske inte så konstigt. Släng i chili, thaibasilika, salladslök och vitlök när quornbitarna tinat och börjar ta färg
Här kommer så kycklingreceptet som jag gjorde för en vecka sedan medthaibasilika och chili. Låt ingefäran steka med men plocka bort den innan serveringen, alternativt, riv ingefäran och pressa ut saften istället för att hacka den i marinaden
Lägg fläsksidan med svålen neråt på en djup ugnsplåt och gnid in den med salt och malen ingefära. Vänd upp sidan med svålen upp och dela den i lagom portionsbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.