Vänd runt och servera genast med nykokt jasminris. Toppa med kvarvarande chili och basilika. 11 stor bunt thaibasilika (gärna från asiatisk livsmedelsbutik). 1½ lime färskpressad saft frånSkär flanksteken i tunna skivor över fibrerna. 1Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka
Här kommer ytterligare ett härligt vardagsrecept- chilistekt kyckling serverad med blomkålsmos. Blomkålens smak är ju rätt mild och len, och här har jag piffat till den med vitlök, persilja, olivolja, salt, peppar och en klick smör
Bryn köttfärs och svamp i stekpannan, krydda med salt och peppar. Skölj och skär purjolöken i skivor, ha i den i pannan och fräs ihop medfärs och svamp, lägg i buljong tärningen och slå på vatten och grädde
Fräs köttfärsen tillsammans med skivad välsköljd purjolök. Men nej, vi bjöd på Indisk färs. Får börja med att säga att bilderna inte gör rätten rättvisa
Köttfärs som man steker i ugn blir mycket saftigare om man fyller den, t ex med svamp. Lägg svampblandningen mitt på färskakan, vänd upp kanterna över fyllningen och tryck ihop skarven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.