Vit chokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. 150 gram vit choklad. 150 gram vit choklad. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. 100 g vit choklad. 2 äggvitor. Vit chokladmousse 1 gelatinblad 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde 2 äggvitor 2 tsk citron, pressad 1 msk strösocker
Skär jordgubbar i mindre bitar och lägg på moussen. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Mät sedan upp den vita chokladmoussen jämnt i alla glas. 150 g vit choklad, smält över vattenbad. Vit chokladmousse 150 g vit choklad, smält över vattenbad 1 ägg, uppvispat 2 dl grädde, vispad 1 dl kesella, 10 %
1150 g vit choklad. 1Receptet gäller för 8 glas 2 dl Arla® vispgrädde 150 g vit choklad 1 ägg 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg blandade färska bär t ex hallon eller blåbärGör så här Vispa grädden
Chokladmousse, mjölkfri & utan vitt socker. Det är en tjock, mörk och len chokladmousse gjord med traditionell teknik men jag har använt extra god kokosmjölk istället för grädde och man kan söta med en liten mängd honung, agave, björksocker eller annat valfritt alternativ istället för vitt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.