Rabarberkompottmedvitchokladmousse, . Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad. Både söt och sur och underbar, men rabarbern blir inte sådär distinkt sur som den kan bli utan len och fin med lite klös i
Rabarberkompott. Blanda sedan i chokladsmeten med den vispade grädden. På middagen jag kockade för lite mer än en vecka sedan hade de en väldigt enkel meny men jag fick välja själv vad det skulle vara för tillbehör till den beställda vitachokladmoussen
//Matilda Födelsedagstårta med rostad vitchokladmousse & rabarberkompott. Den andra fyllningen var en enkel rabarberkompott som smakade fantastiskt ihop med moussen
Provade att göra vitchokladmoussemed grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitornamed citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar
1200 g vit choklad. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast
Ägg blandat medvit choklad. Marinaden är riktigt god att äta ihop medchokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Chokladmousstårta med hasselnötsbotten och bär (vegan, glutenfri, utan vitt socker). Vegansk chokladmoussemed aquafaba (kikärtsspad) är inte en nyhet längre
Toppa moussen med bär vid servering. 1150 g vit choklad. 1Receptet gäller för 8 glas 2 dl Arla® vispgrädde 150 g vit choklad 1 ägg 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg blandade färska bär t ex hallon eller blåbärGör så här Vispa grädden
Nyårsefterrätten blev vitchokladmoussemed massor av hallon. Börja med att vispa grädden, vispa inte för hårt då du även ska vispa i den smälta chokladen
Tina hallonen och mixa dem med socker. 150 g vit choklad. 1Chokladmousse 150 g vit choklad 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl kesella, 10 %. 1Hallonsås 300 g hallon 1 dl sockerChokladmousse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.