Jag är en riktig sherry- (och portvins)tant så därför blev jag väldigt glad när jag upptäckte att man inte bara kan, utan också får göra det själv (starkvin) och hur mycket godare det påstås vara
Fyll på med grönsaker och låt steka, skall bli halvfärdiga. //1 paket Viltskav1 blomkålshuvud ( i knyten)1 lök i bitarfrysta kantareller 2 potatisar tvättade med skal ( tärningar)1 zuccini skalad ( tärningar)1 aubergine skalad (tärningar)salt och peppar//Äggstanning1 påse riven prästost2 ägg1½ dl vispgräddeStek svamp, skav och lök
Smaka av med peppar, salt och cherry. Garnera med lite grönt. Låt puttra med en klick smör, häll sedan i 2 dl buljong och låt koka under lock tills de är mjuka. Späd purrén med 3 dl buljong och grädde. 6 medelstora morötter. 1 msk sherry
RECEPT - SVAMPSOPPA medSHERRY & PARMESANOST. Skogens guld är en klar favorit i matlagningen och kantareller i soppa gör en utmärkt förrätt eller hurvudrätt om den serveras med exempelvis en surdegsbaguette till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.