Skär köttet i småbitar, hacka och skala lök och vitlök, bryn upp de med smör i en gryta och tillsätt köttet, stek ett par minuter, tillsätt sedan tomatpure, kryddorna och buljongen, häll i vinet och lite av vattnet (tills allt blir täckt), koka grytan cirka en timme, häll på vatten under tiden om det behövs, jag la i grönsakerna efter cirka 40 minuter
Råkade smygväga mig lite idag. Vågen går sakta men säkert neråt och det gör mig så glad och det taggar mig verkligen till att fortsätta Min solsemester ligger inte långt borta
Tänkte jag skulle dela med mig av "mitt" favorit recept på kola. Bilden ovan har inte nått alls med kolakokning att göra men nån bild behövdes ju så det inte bara blev ett tråkigt text inlägg och jag har ingen från förra årets kolakokning så det fick bli en på en ros jag gjorde nyligen
Curden blev alldeles, alldeles underbar, krämig, lysande gul, och med fantastisk smak. Jag hade fyra soligt gula äggulor i en skål som uppfordrande tittade på mig och undrade vad jag skulle göra med dem
Dagen har börjat med sång och ytterligare några superfina presenter på sängen, men eftersom familjen var här och firade min födelsedag igår blir det antagligen inte mycket mer firande idag
På plats är även underbara Maya med sina smarrigheter. Är så oerhört taggad inför måndag och funderar nu på att också plocka lite extra nässlor (nyttiga nässlan kan ni läsa om här>) som jag kan ha i utöver de här andra välgörande & avkopplande ingredienserna…
Satt och åt på denna gröt-tallrik en timme imorse för den aldrig tog slut, haha. I alla fall så bestod den av havregrynsgröt med mandelspån toppat med bär, keso-kvarg med chiafrön och lite jordnötssmör
Hej på er. Jag o mina fina kollegor Malin o Sandra som körde uppvärmningen på Statsloppet i somras kör även uppvärmningen i kväll på Blodomloppet i Karlstad
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.