Hon hade gjort den på glutenfria pepparkakor så alla i sällskapet skulle kunna äta den. Så här en dryg månad efter jul passar det väl utmärkt med en pepparkakscheesecake
Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel)
Jag gjorde två olika – en med dinkelbotten och en med blomkålsbotten. Den smakade inte ens blomkål utan blev som en tunn härlig, smakrik och alldeles underbar pizzabotten
Kakan kan bäst beskrivas som en pannacottapaj, lite i stil med storfavoriten Hallonpannacottapaj, fast med lingon, och med en botten av krossade pepparkakor istället för klassiska digestivekex
Låt cheesecaken svalna helt i kylskåpet sen är det bara att toppa med bär och hugga in. Jag tror att jag har haft lite separationsångest med mitt kök haha men nu har det börjat falla på plats
Garnera med smält choklad. Cheesecakepå browniebotten med smak av jul, blir ca 10-15 bitar. Sätt ugnen på 180 grader och smörj och bröa en springform ca 23 cm. Häll på kakan och grädda i ytterligare ca 45 minuter eller då ostsmetens mitt har stelnat
Mitt bidrag blev några cupcakes och små burkar medcheesecake. Förra veckan var vi ett par tjejer som var ute på äventyr och hade en liten picknick med oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.