Kasser al fyldet og brug fonden til fiskesuppe. Lad suppe simre i 2 minutter, tilsæt en spsk smør og smag derefter den lækre fiskesuppe til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt, peber, dild og evt
300 g fiskefilet (for eksempel torsk og laks) , i terninger 1 liten rødløk , i tynne båter 1 fennikel , snittet 2 gulrøtter , i biter 1/2 purreløk , i ringer 6 dl fiskebuljong/kraft 2 dl melk 2 ss hvetemel 1 dl kremfløte salt og pepper frisk dill , grovt hakket
Jag gör den här rätten både till festligare middagar men även till vardags ibland eftersom den går så lätt att göra och det blir vidunderligt gott – jag kan riktigt längta efter de här smakerna
Den får konsistensen som en "potet og purresuppe" och smak av "fennikel fiskesuppe". När jag jobbade på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo fick jag för första gången smaka en fisksoppa med basen på fänkål
Till efterrätt blev vi bjudna på en vidunderligt god vit kladdkaka med vit choklad i. Innan jag började jobba på Middagsfrid så fick jag och några till besöka provköket i egenskap av matbloggare (även om jag för tillfället är en bedrövlig sådan
Italienarna är ju mästare på att hålla det enkelt men vidunderligt gott. Frittatas är helt enkelt fantastiska små skapelser – de är oerhört lätta att svänga ihop, ett mycket praktiskt sätt att använda rester och därtill både goda och vackra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.